045 541 02 32
Menu

Oostzee cruises – Baltische stedentoppers met rijke historie

Info

De Baltische Staten bieden u een keur aan afwisseling. Van pittoreske oude Hanzesteden tot rijke steden met een schatkamer aan prachtige paleizen.
U kunt gezellig rondkuieren in meerdere volledig intacte oude stadskernen en vanaf uw schip geniet u van de frisse Oostzee lucht en het adembenemende landschap.
Combineer uw Oostzee cruise met bezoeken aan Skandinavische havensteden Stockholm, Helsinki en Kopenhagen.

Welke steden mogen niet ontbreken bij uw Oostzee cruise:

 • St. Petersburg, paradijs voor cultuurliefhebbers
 • Tallin, intacte Middeleeuwse oude binnenstad
 • Stockholm, eilandhoppen
 • Helsinki, moderne Oostzee stad met positieve vibe
 • Riga, gezellige oude Hanzestad in Letland
Lees meer
Verberg

 

 
Havens
Cruisehaven Visby in Zweden

Cruises naar Visby

Cruises naar Visby
Foto

Impressies bestemmingen Oostzee met St. Petersburg

 • church of the savior on blood in st. petersburg
 • Church of our savior on the spilled blood
 • Gouden beelden bij een fontein
 • Het Catharinapaleis in St. Petersburg
 • Petrovorets in Rusland
 • Paardenkoets in St. Petersburg
 • Winterpaleis in St. Petersburg, Rusland
 • St. Isaacs kathedraal in St. Petersburg
 • De natuur in Letland
 • Een gebouw met klimop in Riga, Letland
 • Stadje Riga in Letland
 • centrum van Riga in Letland
 • church of the savior on blood in st. petersburg
 • Church of our savior on the spilled blood
 • Gouden beelden bij een fontein
 • Het Catharinapaleis in St. Petersburg
 • Petrovorets in Rusland
 • Paardenkoets in St. Petersburg
 • Winterpaleis in St. Petersburg, Rusland
 • St. Isaacs kathedraal in St. Petersburg
 • De natuur in Letland
 • Een gebouw met klimop in Riga, Letland
 • Stadje Riga in Letland
 • centrum van Riga in Letland
Bezienswaardigheden / Excursies

Oostzee en Baltische staten bezienswaardigheden

Cruise naar de Oostzee en geniet van rijke historie, Unesco monumenten en culturele hoogstandjes.
Traditie en prachtige gebouwen zijn kenmerkend bij uw Oostzee cruise.
Zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen.

Onze cruisespecialisten hebben voor u gekeken naar de bezienswaardigheden (die natuurlijk ook opgenomen zijn in de excursies).
U kunt met die informatie zelf aan de slag gaan om via internet keuzes te kunnen maken.

Voor elke Oostzee haven biedt de rederij via het excursiebureau een groot scala aan mogelijkheden voor excursies. Het is goed dat u weet dat u –met enige voorbereiding thuis- ook zelfstandig een stad en zijn omgeving kunt verkennen (met lokale ondernemers, taxi’s, hop on hop off- bussen enz.)

Dus wellicht trekt u in de havens uw eigen plan.
Afhankelijk van de afstand tot de bezienswaardigheden en de aard ervan is het ook soms toch aan te raden om uw excursie bij de rederij te boeken (hoewel die doorgaans niet echt goedkoop zijn).
Laat u adviseren door onze ervaren Oostzee cruisespecialisten!

Wanneer de haven op enige afstand ligt van een stad worden er shuttlebussen ingezet, of door de rederij (soms gratis, soms niet) of door het stadsbestuur (dan meestal gratis).

Wij hebben voor u enkele interessante Baltische Oostzee cruisehavens op een rijtje gezet.

St. Petersburg (Oostzee)

Sint-Petersburg, ook gewoon Petersburg genoemd, wordt na Moskou beschouwd als de belangrijkste stad van Rusland.
De wereldstad is de meest populaire stad voor een Oostzee cruise. Dankzij de vele kanalen en eilanden staat St. Petersburg ook wel bekend als het "Venetië van het noorden

Haveninfo:

Cruiseschepen meren aan in de nieuwe ultra moderne cruisehaven, Marine Facade. Bij de vier moderne terminals zijn zeven aanlegplaatsen met alle comfort, zoals internet, pinautomaten, souvenirwinkels en toeristische informatie.
De haven ligt vijf kilometer van het stadscentrum. De shuttlebus brengt je vanuit de cruisehaven in een paar minuten naar het centrum en natuurlijk op tijd weer terug naar je schip.
In St. Petersburg komt u tijd te kort want er zijn heel veel bezienswaardigheden. Wij hebben voor u de meest populaire activiteiten op een rijtje gezet:

Bezienswaardigheden:

Hermitage museum
Het Hermitage Museum, het grootste kunstmuseum van Rusland behoort tot de meest prestigieuze musea ter wereld. Het werd in 1764 opgericht door Catharina de Grote als een particulier gerechtsmuseum en groeide uit tot de meest opmerkelijke kunstcollectie ter wereld met een totale verzameling van meer dan 2,7 miljoen werken.


Hermitage museum cruise st petersburg

De museumtour omvat meesterwerken van West-Europese kunst zoals:
De State Rooms van het Winterpaleis, de collectie West-Europese kunst met Leonardo da Vinci, Raphael, Titiaan en anderen. Er zijn Nederlandse en Vlaamse kunstcollecties, waaronder Rembrandt, Rubens en Van Dyck.

Peterhof - tuinen en fonteinen
Maak een wandeling in de kleurrijke beneden tuinen van Peterhof en aanschouw het prachtige paleis en de vele imposante fonteinen.
Het Peterhof (ook wel Zomerpaleis genoemd) ligt ten zuidwesten van Sint-Petersburg, pal aan de Finse Golf.
Peterhof cruises oostzee
Het Peterhof had ooit de functie als tussenstop voor Peter de Grote als hij op weg was naar de marinebasis Kronstadt. Al snel vond de landsleider het een fantastische plek om een droompaleis te bouwen.
Het imposante verblijf ligt op een klif in een gigantisch groot park met indrukwekkende fonteinen, beelden en paviljoens. Het paleis heette eerst het Grote Landhuis, maar na de uitbreiding onder tsarina Elisabeth I werd het gebouw het Grote Paleis genoemd. Elisabeth liet haar huisarchitect Bartolomeo Rastrelli twee grote vleugels aan het landhuis toevoegen. Elke bezoeker zal versteld staan van de pracht en praal, zowel in het interieur van het paleis als in de tuinen eromheen.
Voor het Grote Paleis pronkt een barokke trapsgewijze waterpartij, de Grote Cascade, die eindigt in een grote vijver.

Faberge Museum - Koninklijke paaseieren
Bewonder de juwelen van koninklijke paaseieren in het Faberge museum.
De meest interessante items in de collectie zijn negen paaseieren gemaakt door ambachtslieden die door het Huis van Fabergé werden gebruikt voor de laatste twee Russische keizers. Het zijn stuk voor stuk meesterwerken van sieradenkunst en hebben een unieke historische waarde, aangezien ze verbonden zijn met het bewind en het persoonlijke leven van Alexander II en Nikolai II.

Tegenwoordig bestaat de collectie van Fabergé Museum uit meer dan 4000 tentoonstelling items die ook de vele verschillende creaties vertegenwoordigen die door het Huis van Fabergé zijn gemaakt: meesterwerken van Pasen, objecten met fantasie thema, sieraden, diverse kleine voorwerpen, zilverwerk, woondecoraties en voorwerpen van aanbidding.

church of the savior on spilled blood cruises st petersburg

Wat kunt u nog meer beleven in St. Petersburg?
De weelderige goud- en barnsteenmuren van de Amberkamer in het Catharinapaleis.
Bezoek de grootste Russisch-orthodoxe kathedraal in St. Petersburg, St. Isaac's, samen met de kathedraal van onze Verlosser van het Bloed.
Slenter door de grootste winkelstraat Nevski Prospekt.

Tallin (Oostzee)

Estland is het meest noordelijke land van de Baltische staten en een bezoek aan de hoofdstad Tallin mag niet ontbreken bij uw cruise naar de Baltische Zee.
Tallinn kreeg in 2011 de erkenning als culturele hoofdstad.
Als een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa is Tallinn door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Een tocht door de romantische oude binnenstad brengt u op een wonderbaarlijke manier terug in de tijd.
Ondanks de middeleeuwse flair is Tallinn een van de opkomende steden en scoort het op het gebied van technologie en moderniteit.
U kunt er gezellig in uw eigen tempo rondkuieren door de historische smalle straatjes en daar waar u wilt een heerlijk drankje en een hapje nemen.

Haveninfo:

Er zijn drie cruiseterminals in Old City Harbor van Tallin.
In de hoofdterminal bevinden zich een wisselkantoor, stadsplattegronden, een informatiebalie, een postkantoor en een restaurant. De afstand tot de oude stad is slechts 500 m, dus u kunt het vanaf het schip in 10 minuutjes naar het centrum van Tallin wandelen.
De hop-on-hop-off bus pikt u ook op in de cruiseterminal en brengt u vervolgens voor een 10 tal euro naar tal van bezienswaardigheden. U kunt waar u wilt in en uitstappen en in uw eigen tempo bezienswaardigheden bekijken.

Bezienswaardigheden:

Bus wandel tour binnenstad Tallin
Verken Oostzee topper Tallin olv een stadsgids en geniet van alle bezienswaardigheden van de oude binnenstad.
Uw gids vertelt de verhalen en legendes over de best bewaarde middeleeuwse Oostzee stad.
U stapt vanaf uw schip in een touringcar en deze brengt u in een 15 tal minuten naar havenUpper Old Town.
Tijdens deze rit kunt u prachtige parken rondom de oude stad bewonderen en een kijkje nemen in het 13e-eeuwse middeleeuwse Toompea-kasteel dat hoog boven de grond op de Toompea-heuvel staat.
U vervolgt met een wandeltocht welke begint vanuit de bovenstad.
U zult het Estse parlement zien en een bezoek brengen aan de Alexander Nevski-kathedraal. U wandelt door de smalle straatjes met kinderkopjes om de oudste kerk in Tallinn te ontmoeten - de koepelkerk (kathedraal van de Maagd Maria) en ervaart het prachtige panoramische uitzicht vanaf het uitkijkplatform Kohtuotsa.
baltische cruises
Vanuit Upper Old Town daalt u af naar een veel levendiger Lower Old Town. Daar ziet u koopmanshuizen in gotische stijl en de stadsmuur met zijn prachtige torens, de Sint-Niklaaskerk en de Heilige Geestkerk. De tour gaat verder naar het historische stadscentrum - Stadhuisplein waar het 15e-eeuwse stadhuis en een van de oudste apotheken ter wereld te zien is.
Tijdens een wandeling door de Sint-Catharinapassage kunt u de privéateliers van de lokale kunstenaars bewonderen. De tour eindigt bij Viru Gate en daarna heeft u 2 uur vrije tijd om te lunchen en boodschappen te doen. Op het geplande tijdstip brengt de bus je terug van het stadscentrum naar de cruisehaven.

Imposante gebouwen kathedraal en paleis

In de historische binnenstad kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Toompea.
U wandelt omhoog naar Toompea Castle, de huidige zetel van het parlement. U bezoekt de Alexander Nevski-kathedraal, die in 1900 werd voltooid en een enorme kerkschat heeft.

  kathedraal-tallin oostzee cruise 

Vanaf het fraaie uitkijkterras van de kathedraal heeft u een bijzonder mooi uitzicht op de puntdaken van de oude binnenstad. Bezoek het prachtige Kadriog Palace, waarvan u het interessante interieur kunt bekijken.

Lahemaa National Park

Bustour vanuit de cruisehaven naar het Lahemaa National Park, een belangrijke bosbescherming gebied in Europa. Dit bijzonder fraaie park is de thuisbasis van dennenbossen en moerassen, evenals verschillende landhuizen, waarvan Kolga Manor je eerste bestemming is. Het gebouw, gebouwd in de 17e eeuw, verkeert sinds de verbouwing in de 19e eeuw in de classicistische bouwstijl. Geniet van een koffiepauze in het gerenoveerde restaurant van Kolga Manor en maak daarna een wandeling van 1,5 uur langs een promenade door de Viru-heide met zijn unieke flora en fauna en zijn vijvers.lahemaa national park cruises tallinMis niet een paar foto's te maken van de prachtige panorama zichten bij de uitkijktoren op uw wandelroute. Reis met de bus naar Sagadi Manor, verken het gebouw, maak een wandeling over het terrein en geniet van een lichte lunch in het restaurant van het landhuis. Uw excursie eindigt met de terugreis naar uw schip in Tallinn.

Alexander Nevski-kathedraal
De Russische-orthodoxe kathedraal Alexander Nevski is een absolute aanradenbij uw bezoek aan Tallinn. In 1895 startte men met de bouw om vervolgens vijf jaar later te worden ingewijd. Voor sommige Esten staat de kathedraal met zijn vijf koepels symbool voor de onderdrukking in het verleden. Ook van binnen is de kathedraal rijkelijk gedecoreerd.

Torenplein (Tornide Väljak)
Het Torenplein is een bruisend groen stadsplein dat ook wel bekend staat als Stalingrad plein. Het plein ligt in het historisch oude centrum binnen de stadsmuren. Er zijn in de omgeving maar liefst zeven toren te aanschouwen die allen onderdeel zijn van de stadsmuren. Op het plein worden regelmatig activiteiten georganiseerd waaronder het Tallinn bloemen festival.

Kasteel Toompea (Toompea loss)
Bovenop de Domberg van Tallinn ligt het Toompea kasteel. Dit is het gemakkelijkst te bereiken via het pad Pikk jalg. De beginselen van het Toompea kasteel dateren uit de 13de eeuw. Al snel werd het steeds meer uitgebreid. Er kwam een klooster bij, wat later weer dienst deed als gevangenis. Dat het kasteel een lange geschiedenis heeft, is terug te zien aan de verschillende bouwstijlen die het heeft. Je ziet klassieke stijlen, maar ook Russische en Etse invloeden. Vandaag de dag is het Estse parlement gevestigd op deze prachtige plek van Tallinn. Het allermooiste uitzicht over de stad verkrijg je na een klim van zo’n 215 treden in de Pikk Hermann toren.

Riga (Oostzee) excursies

Riga kent 2 stadsdelen welke gescheiden door een kanaal.. De oude stad van Riga ligt op de rechteroever van de Daugava en biedt een spannende mix van het heden en de middeleeuwen. Kenmerkend is hun unieke kwantiteit en kwaliteit van de houten architectuur en Art Nouveau-architectuur. Het leven lijkt stil te staan in de kronkelende straatjes en verborgen binnenplaatsen. De oude stad is bezaaid met tal van bezienswaardigheden.
In Riga is genoeg te ontdekken op cultureel gebied, maar ook op culinair vlak en uitgaan ben je in Riga op de juiste plek. Er is zelfs een strand! En het mooiste van alles, het is er niet heel duur.

Haveninfo:

De cruiseterminal ligt op korte afstand van de oude binnenstad.
Een moderne cruiseterminal met een informatie balie. U wandelt in no time naar de binnenstad.

Zwarthoofdenhuis
Het Zwarthoofdenhuis is een prachtig bouwwerk in het historische centrum van de Letse hoofdstad Riga. Het gebouw werd gebouwd in de veertiende eeuw door de Broederschap van de Zwarthoofden, een gilde voor ongetrouwde Duitse kooplieden in Riga. Het in gotische stijl gebouwde huis was met zijn 27 meter hoogte een groot huis in de middeleeuwen. De rijk gedecoreerde gevel, die naar het voorbeeld van Hollandse en Vlaamse gildehuizen in maniëristische stijl gemaakt werd, is na de reconstructie van het gebouw midden jaren negentig een absolute highlight van de stad.

Stadhuisplein
De historische stadskern van Riga bevindt zich rondom het Stadhuisplein.
Dit marktplein ligt erg centraal en heeft prachtige bezienswaardigheden als het oude stadhuis en het ‘Huis van de Zwartkoppen’, een gilde voor ongetrouwde Duitse kooplieden. De gotische trapgevel komt erg overeen met onze eigen Hollandse gildenhuizen.
Het plein staat symbool voor de vrijheid van de burgers. Verschillende restauraties en onderhoud zorgen ervoor dat het semi oude stadhuis van Riga en het stadhuisplein zijn allure niet weer verliest.

Livu laukums
Het bruisende pleim Livu laukums is zeer gewild bij zowel de inwoners van Riga als de toeristen die de stad bezoeken. Livu laukums is namelijk een stadsdeel waar altijd veel festiviteiten plaatsvinden. Tijdens de zomermaanden zijn de terrassen goed bezocht en bruist het van de gezelligheid. Je vindt hier dan ook uitstekende restaurant en moderne bars.
De kleurrijke gevels en geweldig mooi aangelegde groene zones geven Livu laukums een fraai aanzicht.

baltische cruise

Boottocht binnen wateren Riga

Panoramische boottocht van ongeveer 1 uur door het oude centrum van Riga en deels op de rivier de Daugava.

boottocht riga cruise oostzee

Fietstour RigaVanaf de Oostzee cruisehaven Riga fietst u olv stadsgids langs de rivier de Daugavanaar de Siegessäule en de Nationale Bibliotheek.
U fietst over een riviereiland met uitzicht op de televisietoren.
Aansluitend verder naar de Academie van Wetenschappen en vervolgens naar het Vrijheidsmonument en de nieuwe opera.

fietstocht riga cruises st petersburg

Stockholm, wonderschone stad aan de Oostzee

Voordat u de Oostzee haven van Stockholm binnenvaart, vaart uw schip enkele uren door de offshore-archipel.
Deze geweldig mooie belevenis moet u zeker aan dek of vanaf uw balkonhut beleven. De stad wordt omringd door 14 eilanden die worden afgeschermd door de archipel en talloze eilandjes vanaf de open zee.
Vandaar de treffende benaming "Venetië van het noorden".
Tijdens uw Oostzee cruisebezoek aan Stockholm heeft u volop keuze uit tal van attracties.

Haveninfo:

Er zijn meerdere havens in Stockholm.
Veel schepen meren aan nabij het stadscentrum bij de pieren Stadsgården 160 en 165-167.
In de ultra moderne terminal vindt u een toerisme bureau voor handige stad info, een museum en alle gebruikelijke faciliteiten.
Vanaf de ligplaatsen bij Stadsgården loopt u in 20 minuten naar de oude stad Gamla Stan en in 30 minuten naar het stadscentrum. Iets minder dan 5 km van het centrum ligt de Freeport, een andere belangrijke cruisehaven in Stockholm, die ook een VVV-kantoor heeft in het Stockholm Cruise Centre.
Er rijden gratis pendelbussen vanaf uw schip naar de binnenstad.

Bezienswaardigheden:

Sjieke wijk NorralmIn de sjieke wijk Norralm vindt u het Royal Opera House, het Royal Palace en het Sagerchen House, waar de huidige premier woont. Kunstliefhebbers moeten zeker het Museum of Modern Art gaan bewonderen: het museum op het eiland Skeppesholmen herbergt een rijke collectie internationale en Scandinavische kunst.

Vasamuseum
Ook het Vasamuseum is de moeite waard: het maritiem museum bevindt zich op het eiland Djurgarden en is het meest bezochte museum van Scandinavië. Naast de talrijke exposities uit het begin van de 17e eeuw, is hier het oorlogsschip Vasa te zien.
opera house stockholm cruises oostzee

Gamla Stan, de oude stad van Stockholm, is de oorspronkelijke cel van Stockholm. Gamla Stan verbindt het zuidelijke district Söderalm met het noordelijke district Norrmalm. Er zijn veel belangrijke gebouwen in de oude stad, zoals de Storkykran-kerk, waar kroonprinses Victoria met Daniel trouwde.

In de kleine straatjes vind je Zweeds handwerk zoals tafelkleden en glaskunst. Koop mode, tekeningen, porselein, tekeningen en schilderijen. In de zomer neemt u een terrasje bij een van de cafés en restaurants.
Op een omweg naar de trendy wijk Södermalm kunt u de Katarina-kerk ontdekken, een architectonisch meesterwerk uit de 17e eeuw. Het is een beetje meer contemplatief in het zuiden van de wijk, waar kleine houten huisjes uit de 17e en 18e eeuw staan. Iets ten oosten hiervan ligt de wijk Östermalm, die wordt gekenmerkt door architectonische gebouwen uit het wilhelminische tijdperk.

Abba museum, uw favoriete band.Ongeveer 45 minuten durende panoramische rit door Stockholm, langs de beroemdste bezienswaardigheden zoals het Opera House, Stadshuset en het Koninklijk Paleis.

Koninklijk paleis, kunst en praal.
Bustransfer (ca 15 min) vanuit cruisehaven naar het oude stadscentrum van Oostzee topper Stockholm.
Ongeveer 1 uur bezoek aan het Koninklijk Paleis.
Aansluitend nog anderhalf uur wandeling door de steegjes langs tal van bezienswaardigheden
Bustransfer terug naar uw schip.

royal palace stockholm baltische cruises

Helsinki (Oostzee cruisehaven)

De Finse Oostzee hoofdstad Helsinki is een kleurrijke, bruisende metropool die nauw verbonden is met de adembenemende Finse natuur eromheen.
Helsinki is een boeiende stad waar veel attracties op loopafstand van elkaar liggen. Ga in ieder geval even langs op het marktplein, deels groente/fruit verkoop en deels toeristisch, maar erg mooi gelegen. De beroemdste kerk van Helsinki heet de Temppeliaukio kerk, een kerk die gedeeltelijk in een daaronder gelegen rots is gebouwd. Voor de liefhebbers is een bezoek aan het voormalig Olympisch stadion (1952) een aanrader waar een uitkijktoren je een prachtig uitzicht geeft. Een sportmuseum en het voormalig Olympisch zwembad liggen dichtbij. De grootste attractie, het eiland en fort Suomenlinna, liggen op een boottochtje van een kwartier varen. Je vindt daar musea, picknickplekken en aangrenzende eilandjes.

Haveninfo Helsinki:
Met een totale lengte van meer dan 2 km is Helsinki een van de grootste havens van Noord-Europa.
De cruisehaven kent 8 aanlegsteigers voor grote cruiseschepen.
Tegenwoordig meert bij nagenoeg elke Oostzee (Baltische staten) cruise het schip aan in de haven van Helsinki
Kaaien 1 en 2 - ook wel Munkkisaari Quay genoemd - bevinden zich in de Westelijke haven en ongeveer 2,5 km van het marktplein van de stad. U loopt in ongeveer een half uur naar het stadscentrum. Met de gratis haven shuttle bus reis je comfortabel naar de binnenstad.

Kaai 3 en 4 zijn eveneens een 2,5 km van het centrum verwijderd en een taxi ritje kost ca 10 a 15 euro. Ook hier kunt u een shuttle bus van de rederij nemen.
De Westhafen Valtmeri en Melkki hebben hun eigen terminal met goede informatie en winkelmogelijkheden. Verder naar het zuiden zijn er nog vier pieren. Twee van hen zijn te vinden op het eiland Katajanokka. Ze noemt de kaaien 5 en 6 hun namen. Deze steigers zijn erg handig om vanaf de pier zo de stad in te lopen.
Het is slechts ongeveer een kwartier van Katajanokka naar het marktplein.
De zuidelijke haven vanaf kade nr. 7 - Pakkahuone - en nr. 8 - Olympia Quay liggen nagenoeg in hartje grote stad.

Bezienswaardigheden:

Nationaal musem
Finland als zelfstandige staat is nog geen 100 jaar oud, maar het Finse volk heeft een lange geschiedenis. In het Nationaal Museum komt u daar alles over te weten. Om het ook voor kinderen interessant te maken is er een leuke interactieve afdeling en kunnen ze een quiz oplossen.

Kathedraal Helsinki
Het meest prominente gebouw aan het statige Senaatsplein is de kathedraal van Helsinki. Het gebouw in de vorm van een Grieks kruis wordt bekroond door een torentje met groene koepel, omringd door vier kleinere koepels.

Bustour langs alle bezienswaardigheden.
De panorama tour voert langs de meest bekende bezienswaardigheden zoals het parlementsgebouw, Nationaal Museum, Opera House, Uspenski kathedraal, Domkerk van Helsinki, senaatsplein,Roihuvuori watertoren, Temppeliaukio kerk, Esplanada park en het Seurasaari Openlucht Museum.

rock church helsinki cruise oostzee

Historisch Oostzee eiland bij Helsinki
Geschiedenis die u kunt aanraken, is te vinden in het zeefort Suomenlinna. Het zeefort, gebouwd op eilanden voor de kust in de Oostzee, is een van de belangrijkste culturele en historische monumenten in Finland en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Bustransfer vanuit de cruisehaven in ca half uur naar Suomenlinna.
Talrijke musea en cafés nodigen u uit om te blijven hangen, daarom moet u voldoende tijd meenemen naar het zeefort.

suomenlinna helsinki cruise st petersburg

Bustour naar de rendieren
Bustour via een mooie route naar het Finse achterland waar u het Nuuksio National Park bezoekt.
U geniet van 1,5 uur intercatie met de Finse Oostzee rendieren. De gids geeft uitleg en u mag de dieren voeren.
nuuksio national park helsinki cruises oostzee

Oostelijke architectuur invloeden.
Alleen al om historische redenen wordt de stad Helsinki beschouwd als de meest noordelijke toegangspoort tussen West- en Oost-Europa.
De Russische invloeden zijn nog steeds duidelijk voelbaar, vooral in de architectuur. Als je vanaf de markt naar het Senaatsplein en de kathedraal loopt, kun je het zelf zien, want de neoklassieke stijl van de gebouwen doet erg denken aan Sint-Petersburg.
Senate Square nodigt je ook uit om een korte pauze in de buitenlucht te nemen voordat je verder gaat met je rondreis. Om in de voetsporen van de Russische architectuur te blijven wandelen, gaat u rechtstreeks naar het scilanhiered Katajanokka. In het westen ligt de Uspenski-kathedraal, die met zijn dertien gouden uivormige koepels van verre te zien is. Het is de grootste Russisch-orthodoxe kerk in Scandinavië.

domkerk helsinki cruise oostzee

 

Vertrekhavens
Tips van de cruisespecialist

Boek vooraf uw excursie voor Sint Petersburg via de rederij want dan is uw visum automatisch via de rederij geregeld.
Daarbij heeft u een groot voordeel en voorkomt u lange wachtrijen bij de bezienswaardigheden en heeft u een soort priority pas.

Kies vooral een afvaart waarbij uw schip l2 dagen aanmeert in St Petersburg.
St. Petersburg biedt u immers zoveel bezienswaardigheden welke u niet in 1 dag kunt zien.
Rederijen bieden derhalve attractieve Oostzee cruises met 2 dagen verblijf in St. Petersburg.

Een bezoek aan de Hermitage zult u niet snel meer vergeten, maar denk ook eens aan de paleizen net buiten de stad zoals het Peterhof en Catharinapaleis.

Vraag bij C&O Travel vrijblijvend een offerte aan en laat u adviseren door onze ervaren cruisespecialisten.

Reisdocumenten

Reisdocumenten en visumplicht St. Petersburg.

Zorg dat u uw visum voor St. Petersburg goed geregeld heeft.

Indien u een cruise boekt bij een ervaren cruisespecialist welke samenwerkt met de gerenommeerde rederijen, is het visum via de rederij geregeld. Het is dan wel een must om de landexcursie St. Petersburg via de rederij te boeken.
Zodra u uw eigen plan wilt trekken in St. Petersburg dient u zelf uw visum te regelen via het Visum Buro en de V&V Visumdienst.

Top 10 Oostzee bezienswaardigheden.

St. Petersburg is terecht een Unesco erfgoed stad met veel monumentale gebouwen. De stad telt meer dan 100 musea en de paleizen zijn schitterend mooi. Absolute toppers zijn het Hermitage museum en het Joesoepov paleis in Tallin.

 • Hermitage St. Petersburg
 • Joesoepov paleis Oostzee stad Tallin
 • Peterhof St. Petersburg
 • Alexander Nevski-kathedraal Tallin
 • Kasteel van Riga
 • Gamla Stan, historische oude binnenstad Stockholm
 • Sjieke wijk Norralm in Stockholm
 • Royal opera huis Stockholm
 • Beroemde Vasamuseum Stockholm
 • Scilanhiered Katajanokka (kathedraal) Helsinki

Cruise vanuit Amsterdam of Rotterdam naar Oostzee

De rederijen mikken tegenwoordig op de Nederlandse cruisereiziger en kiezen derhalve voor afvaarten vanuit Nederlandse havens Amsterdam en Rotterdam.
Holland America Line, Royal Caribbean, MSC cruises en Aida spelen daar handig op in.

Cruise St Petersburg vanuit Hamburg, Kiel of Warnemunde

Natuurlijk is het ook zinvol om de cruise vaarroutes welke starten in noord Duitsland te bekijken. Zo zijn er bijzonder mooie cruises te boeken met vertrek vanuit Hamburg.
Met de auto bent u in een paar uurtjes in Hamburg waar u een hotel boekt en ook nog eens geniet van het volledig nieuwe Hamburg.

Rederijen welke varen in de Oostzee naar St. Petersburg

Wij selecteerden voor u de rederijen welke varen naar de Oostzee en St. Petersburg. Zo kunt u uw droomcruise vakantie kiezen uit de volgende rederijen.4 en 5 sterren rederijen

 • Celebrity Cruises
 • Holland America Line HAL
 • Royal Caribbean
 • Celebrity Cruises
 • MSC Cruises
 • Aida cruises
 • Tui Cruises

Ultra deluxe 5 ster plus en 6 sterren rederijen:

 • Oceania cruises
 • Seabourn cruises
 • Silversea cruises
 • Regent Seven seas
 • Crystal Cruises
 • Hapag Lloid
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA